top of page
  • Writer's pictureMother Blogoš

Zašto je praktičnije voljeti samo jedan dan?


Izuzmemo li činjenicu da je ljubav na Valentinovo ustvari najjeftinija ljubav, postoji još nekoliko jako praktičnih činjenica koje nam ukazuju na to da je jednodnevna ljubav skroz ekonomična. Pa krenimo.


1. Započnimo sa zdravom prehranom. Valentinovo je dan kad svi zaljubljeni kupuju jeftine čokolade. I nije sad problem toliko u jeftinim čokoladama (Hrvati smo, sreća da i to možemo priuštiti) koliko u činjenici da su nezdrave. To je puno šećera. To je puno aditiva od kojih ti govno svijetli u mraku. Ma, zlo. Hajde sad zamislite da partneru iskazujete ljubav svakog drugog dana na taj način! Pa, mislim, strašno. Kupujući čokoladu samo za Valentinovo vi štitite svog partnera od dijabetesa, karijesa, nezdravog gomilanja kila koje bi pak rezultiralo oslabljivanjem kičme i možebitnim začepljenjem žila. Čokolada samo na Valentinovo? Apsolutan iskaz ljubavi.


2. Cvijeće. Ah, to predivno cvijeće. Smeta vam što vam bolja polovica donese samo jednu ružu na Valentinovo? Pričekajte tren! Vaša bolja polovica je ustvari jako ekološki osviještena i krajnje empatična. Kako? Zamislite sve te male ruže koje se uzgajaju u nehumanim uvjetima i ubijaju u naponu svoje ljepote. Zamislite sve te orhideje koje se uzimaju iz njihovog prirodnog okruženja kako bi završile na vašem radijatoru. I sad bi ti da se u tvoje ime ubijaju biljke svako malo? E, pa, ne-mo-že!


3. Plišane igračke. Baš ti je žao što ti ljubav tvog života kupi plišanog medeka samo na Valentinovo? E, pa…tvoja ljubav brine o tebi. Znaš li ti koliko prašine nakupljaju ta mala sranja? Želiš li razviti alergije?! A ćeš praška potrošiti dok ih pereš zbog te iste prašine?! Tvoja ljubav je samo ekonomski i ekološki osviještena. Daj se saberi.


4. Večere samo na Valentinovo? Snobu jedan snobovski! Imaš sreće da ti je pružana mogućnost i taj jedan dan otići u mekić na hamburger. Ti bi sad tako svaku vražju večer?! E sad si ispala/o nezahvalno govance. Hajde se sjeti svoh onih večeri kad ispred Tv-a zajedno jedete jeger i luk. Sjeti se svake kapi prolivenog čušpajza u krevetu! To nije romantika?! Ako nije, nemam pojma što je.



Na stranu sav ovaj bullshit koji je djelomično točan. Što je uistinu ta grandiozna ljubav? Evo što je:

-kad ste još uvijek zajedno nakon zajedničkog kredita

-kad ste zajedno i nakon svađa

-kad ste zajedno kroz svaku bolest

-kad ste zajedno nakon ekonomskih uspona i padova

-kad se još uvijek poljubite svaku večer prije spavanja 365 dana u godini

-kad znate sve male gadne navike svog partnera i dalje ga volite


Molim vas, prestanite biti materijalistički šupci i zamatati se u prividnu ljubav samo ovaj jedan dan u godini. Ako nemate bolju polovicu i osjećate se loše na ovaj dan, recite sami sebi da to nije razlog za depresiju. Skoro svaki lonac ima poklopac, a oni bez poklopca funkcioniraju jednako dobro kao i oni koji ga imaju. Volite nekoga? Volite ga svaki prokleti dan i recite im to. Djela, ljudi dragi. Djela, a ne materijalizam. Sretan vam četvrtak, 14.2.2019. godine! Volite se bez obzira na to što vam nameće ovaj svijet konzumerizma.



UPOZRENJE: Ni jedna čokolada, ruža, medek ili večera nisu stradale tijekom pisanja ovog teksta, ali mnoge moždane vijuge hoće.


Vaše, Piskaralo!

49 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page