top of page
  • Writer's pictureMother Blogoš

Istraživanja pokazuju


Svi smo mi barem jednom mjesečno, ako ne i češće, pod utjecajem fenomena nazvanog „Mutav dan“. Kada je na snazi efekt „Mutavog dana“, sve nam ide naopačke ili u najboljem slučaju nikako. Globalna zabluda govori nam o tome da je ponedjeljak „Mutav dan“, no nedavne studije u sveučilištu Blogodakanje pokazale su kako se radi o globalnom mitu, te da ponedjeljak uistinu nije „Mutav dan“, barem ne isključivo. „Mutav dan“ ili, kako ga popularno nazivaju „Zašto sam se rodio/la dan“, može vas zahvatiti bilo kojeg dana u mjesecu, a pojavljuje se kao produkt ustajanja na dvije lijeve noge. Rani simptomi „Mutavog dana“ lako se mogu prepoznati, no lijek za ovu nespretnu bolest još nije pronađen. Koji su simptomi, objašnjava nam doktorica Blogoš.


„Prvi simptom „Mutavog dana“ je taj da simptoma ustvari nema. „Mutavi dan“ ili „Danikus mutavintis“ je paradoks koji se pojavljuje otkako postoji čovjeka. Ali zato postoje Drugi simptomi. Neki od njih su: opći umor, nespretnost, nepovezan govor i nedostatak intelekta itd… no,vjerujte mi, ako vas je uhvatio težak sindrom „Mutavog dana“ to ćete shvatiti bez liječničke pomoći. Otiđete li ujutro oprati zube, a četkica vam padne u wc školjku nakon što ste urinirali i niste pustili vodu odmah-radi se o „Mutavom danu“. Ako ujutro ugledate svoj odraz lica u ogledalu i shvatite da vam ni cijeli bataljon kozmetičara ne može pomoći kako biste izgledali poput ljudskog bića, riječ je zasigurno o „Mutavom danu“. Jedan od sigurnih pokazatelja „Mutavog dana“ je i hvatanje vrućeg lonca golim rukama, stavljanje zapaljene cigarete žarom prema ustima ili pak nenamjerno padanje po ulici. Ma kako bilo, sindrom „Mutavog dana“ ne zaobilazi ni mlado, ni staro.“


Eto, doktorica Blogoš objasnila nam je podrobnije o čemu je riječ. Iako doktorica Blogoš napominje kako za ovaj sindrom nema lijeka, neki drugi instituti ne bi se složili. Prenosimo poruku doktorice Kenjo s instituta Uzaludnih studija.


„Sindrom „Mutavog dana“ najučinkovitije se liječi spavanjem. Moja topla preporuka svima koji osjete prve i druge simptome ove bolesti, da ne pokušavaju ni izaći iz kreveta. Ne pijete previše tekućine jer ćete morati napustiti krevet, ne jedite masno jer će ostaviti fleke na posteljini i pokušajte ne razgovarati s ljudima jer su posljedice dugoročne.“


Na nama ostaje samo da se suočimo s okrutnom realnošću i kao zajednica pokušamo prihvatiti da sindrom „Mutavog dana“ može zahvatiti svakoga od nas. tako nam Bog pomogao!

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page