top of page
  • Writer's pictureMother Blogoš

(Anti)horoskop:Kuda za Valentinovo?


Kada bi Ovnove pitali, najdraže bi im bilo proslaviti Valentinovo u nekom divljem ili militantnom ambijentu koji vrvi adrenalinom. Jasno, da bi tako nešto imalo smisla, voljena osoba mora biti približno luda kao i oni. Za početak, možete dogovoriti sastanak na sportskom terenu, navijati, drati se ili čupati kosu do mile volje. Kasnije možete otići na klopu i napraviti svinjac u restoranu. Kada vas uhite, romantične trenutke možete dijeliti na putu do policijske postaje.

Bikove optužuju da ih zanima samo ono "u se, na se i poda se". Nema sumnje, te su optužbe s razlogom prisutne i nema se tu što dodati. Pripadate li osobama koje se uklapaju u njihov modus vivendi, tada je vaša sreća bezgranična. Živjet ćete u restoranu. Nadamo se da uredno vježbate trbušnjake. Trebat će vam budete li ustrajni u nizovima bakanalija i hedonističkih svečanosti u kojima Bikovi rado sudjeluju. Ako ste s njim u vezi godinu dana, a niste se udebljali dvadesetak kilograma, svaka čast.

Želite li oduševiti partnera Blizanca nađite se na glavnom gradskom trgu i tamo provedite cijeli dan. Moći će susresti hrpetinu ljudi i razgovarati sve dok ga ne zaboli jezik, ako je tako nešto uopće moguće. Budući da se Valentinovo podudara s karnevalskim razdobljem, eto idealne prigode za vašeg Blizanca. Moći će se legalno ponašati da je netko drugi. Poznavajući ga, svakih će se sat vremena odjenuti u drugi lik, glumiti parcijalnu amneziju i istraživati svijet iz nove perspektive.

Kada je o Rakovima riječ, dobra je vijest što nećete morate nigdje izaći. Oni su najsretniji u svome domu. Jedini je problem što će tamo biti prisutni svi članovi bliže i dalje obitelji. Za njegovu obitelj je svaki razlog za okupljanje dobar, premda to bio i dan zaljubljenih. Budete li željni romantične atmosfere - zaboravite. Čak i ako uspijete naći neki odvojen, intimni kutak, majka ili baka svakih će pet minuta zakucati i nutkati vas da pojedete još koju sarmicu ili kolačić.

Izlazak s Lavom ne ide bez crvenog tepiha. Ako pri tom mogu nositi žezlo, krunu i kraljevski plašt, a "podanici" srčano uzvikuju njihovo ime — nitko sretniji od njih. Pripazite što ste tog dana odjenuli jer morat ćete imati prvoklasnu obleku. Ne toliko zbog vašeg Lava, on je previše zaokupljen sobom, već zbog kakvog fashion gurua koji će javno analizirati adekvatnost vašeg outfita, bože me sačuvaj. Ako ništa od navedenog ne bude moguće, uvijek možete kupiti tepih pa neka vaš Lav vježba kod kuće.

Ako ste geek ili patite od pretjerane ozbiljnosti karaktera, idealan partner za izlazak bit će upravo Djevica. Zaboravite na Valentinovo i o njemu nemojte uopće govoriti. Nemojte joj kupovati prigodne poklone i cvijeće jer ćete je time navesti da posumnja u vaše mentalno zdravlje. Oraspoložit ćete je odvedete li je da se divi organizaciji i učinkovitosti farme mrava. I predavanje o makrobiotici bio bi dobar izbor, ali promatranje tijeka operacije želudca ili forenzička analiza poprišta zločina bio bi pun pogodak.

Kada su Vage u pitanju, ne trebate pamtiti puno naputaka. Prvo, jedino i osnovno pravilo glasi: Nemojte da vam padne na pamet zaboraviti kupiti barem jedan vrijedan poklon ili izvesti je na neko trendi, fensi mjesto. Naravno, samo se po sebi podrazumijeva da morate biti sretni vlasnik novčanika ekstremne ili barem natprosječne debljine. Brojanje novčića ili kukanje nad skupoćom u trenutku plaćanja ne dolazi u obzir, osim ako niste odlučili Vagu djelotvorno otjerati od sebe.

Ako su vaše aspiracije prosječne, nemojte se ni truditi. Škorpion rado iskorištava svoj zloglasni status i zlorabit će svaku priliku da vas zastraši kada mu izbor izlaska nije po volji. Budite hrabri i ne dajte se smesti. Smislite najmračnije gotičke proslave Valentinova koje vam padnu na pamet i krenite ih nuditi jednu po jednu. Posjet mrtvačnici ili kući duhova, šetnja po groblju ili opakom mjestu ili barem horror film, samo su mali dio onog što će razgaliti njegovo "tamno" srce.

Provod sa Strijelcem je naizgled velik problem, ali riješit ćete ga smislite li kakav susret s nepoznatim. Ako mu ne možete platiti put na daleko i egzotično mjesto, možete njegovo srce natjerati da brže zakuca. Jedini je problem što ćete istu stvar morati i sebi uraditi. Letenje zmajem, skok s padobranom, oči u oči s kobrom i slične ekshibicije bit će prava stvar. Flasteri, udlage, gips i ostale potrepštine bit će neophodne.

Čak i da smislite iznimno konzervativan provod, pitanje je hoće li to biti dovoljno za Jarca. On kao da ni ne izlazi iz konzerve. Kupite li mu knjigu stariju od Biblije i odvedete ga u Jeruzalem, donekle ćete se približiti njegovim željama. I jao si ga vama ako ne dijelite slične ili srodne interese jer on o povijesnim činjenicama, ličnostima, rodoslovlju, arheologiji ili zdanjima može pričati tjednima, mjesecima i godinama. Želite li s njime biti usprkos navedenom, nabavite čepiće za uši i naučite kimati glavom.

Ako ste mlađahnog duha, s Vodenjakom će vam biti super, uz uvjet da budete originalni. Odvedete li ga na koncert, tribinu, miting ili prosvjed, zasigurno nećete pogriješiti Učlanite ga u Greenpeace, kupite mu megafon neka cijeli dan izvikuje parole protiv korporativne politike, siromaštva, nepravde ili zlostavljanja životinja. Ali pobogu, nemojte ga voditi na mondena mjesta jer će napraviti skandal, staviti donje rublje na glavu, protrčati gol i osramotiti vas kao što nitko u životu nije.

Nema sumnje, s Ribama vas očekuje romantika kao iz holivudskih filmova. I bolje za vas da se ponašate romantično kao nikad u svojem životu. U odnosu na želje i potrebe Riba, sapunice su za malu djecu. Za izlazak obavezno odaberite neko ružičasto, maštovito i romantično mjestašce, pojavite se s ogromnim buketom ruža i počnite gugutati (guglati putem mobitela je zabranjeno). Naravno, nemojte gugutati previše vjerodostojno kako ne bi privukli ptice koje će vas unerediti.

Piše: Yon Goldstein

25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page